Biyoloji Hikayesi Duyuruları  |  Sitemizdeki Konular Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatına ve Öğrenme Çıktılarına Uygun Olarak Hazırlanmıştır.  |  Ders Kitabında Bulunan Ölçme ve Değerlendirmeler ile Yönergelerin Çözümlerine Konuların İçerisinden Ulaşabilirsiniz.  |  Soru Bankası Sayfamızdan Konular Bazında Oluşturacağınız Çoktan Seçmeli Testlerle Kendinizi Sınavlara Hazırlayabileceksiniz.  |  Maarif Modeli Temaları İçerisinde Bulunan Karekod Belgelerinin Çözümlenmiş Örneklerine Dokümanlar Sayfasından Ulaşabilirsiniz.  |  Geçmiş Yıllarda Çıkmış Sorulara Konu İçerisinden ve Sorular Menüsünden Ulaşabilirsiniz.  |  Biyoloji Hikayesi Duyuruları  |  Sitemizdeki Konular Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatına ve Öğrenme Çıktılarına Uygun Olarak Hazırlanmıştır.  |  Ders Kitabında Bulunan Ölçme ve Değerlendirmeler ile Yönergelerin Çözümlerine Konuların İçerisinden Ulaşabilirsiniz.  |  Soru Bankası Sayfamızdan Konular Bazında Oluşturacağınız Çoktan Seçmeli Testlerle Kendinizi Sınavlara Hazırlayabileceksiniz.  |  Maarif Modeli Temaları İçerisinde Bulunan Karekod Belgelerinin Çözümlenmiş Örneklerine Dokümanlar Sayfasından Ulaşabilirsiniz.  |  Geçmiş Yıllarda Çıkmış Sorulara Konu İçerisinden ve Sorular Menüsünden Ulaşabilirsiniz.  | 
TYT 9.Sınıf Vitaminler Konusuna Ait Çalışma Soruları
TYT 9.Sınıf Vitaminler Konusuna Ait Çalışma Soruları
Soru 1. 6359

Aşağıda verilen vitamin çeşidi ve eksikliğinde görülen hastalıklarla ilgili eşleşmelerden hangisi yanlıştır?

A. C vitamini-Beriberi
B. D vitamini-Raşitizm
C. A vitamini-Gece körlüğü
D. E vitamini-Kısırlık
E. B vitamini-Pellegra

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: A

Soru 2. 5881

Aşağıda verilen vitamin çeşidi ve eksikliğinde görülen hastalıklarla ilgili eşleşmelerden hangisi yanlıştır?

A. C vitamini-Beriberi
B. D vitamini-Raşitizm
C. A vitamini-Gece körlüğü
D. E vitamini-Kısırlık
E. B vitamini-Pellegra

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: A

Soru 3. 6135

Ayşe'de vitamin eksikliğine bağlı olarak kanın damar dışında geç pıhtılaştığı gözlenmiştir.

I. D vitamini eksikliği

II. E vitamini eksikliği

III. Uzun süre antibiyotik kullanımı

IV. K vitamini eksikliği

Bunun sebebi yukarıdakilerden hangileri olabilir?

A. Yalnız III
B. Yalnız IV
C. I ve II
D. III ve IV
E. I, II ve IV

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: D

Soru 4. 6560

Aşağıdaki şekilde gösterilen A ve B metabolik yolları karşılaştırıldığında;

Image

I. Oluşan su miktarı

II. Üretilen ATP miktarı

III. Açığa çıkan ısı miktarı

Hangileri oransal olarak A'da B'den daha fazla oluşur? (A ve B'nin ağırlığı aynıdır.)

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. Yalnız III
D. I ve II
E. I, II ve III

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: E

Soru 5. 5724

İnsanlarda bazı vitaminler vücuda provitamin şeklinde alınır ve bazı organlarda aktifleşir.

İnsanda şekildeki dönüşümlerden hangileri gerçekleşir?

Image

A. Yalnız X
B. Yalnız Y
C. X ve Y
D. X ve Z
E. X, Y ve Z

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: C

Soru 6. 5744

► A, C, D ve E vitaminleri oksijenle,

► A, B, E ve K vitaminleri ışıkla,

► C ve E vitaminleri metallerle

Temas ederse bozulur.

Buna göre, vitaminlerin saklanma koşullarıyla ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A. A vitamini havası alınmış cam şişede
B. E vitamini havası alınmış ışık geçirmeyen cam şişede
C. C vitamini havası alınmış plastik şişede
D. D vitamini karton kutuda
E. K vitamini koyu renk cam şişede

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: D

Soru 7. 6447

Aşağıda bazı vitaminlerle ilgili görev eşleştirmeleri verilmiştir.

► B Vitamini → Kemik ve diş gelişiminde etkilidir.

► D vitamini → Kan üretiminde görev yapar.

► A vitamini → Görme olayında etkilidir.

► K vitamini → Kanın pıhtılaşmasında görev alır.

Bu vitaminlerden hangileri yer değiştirirse tüm eşleştirmeler doğru olur?

A. B ve D
B. D ve K
C. B ve A
D. K ve A
E. B ve K

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: A

Soru 8. 6616

B ve K vitaminleri için;

I. Yağda çözünme

II. Bağırsaklardaki bakterilerce üretilme

III. Kanın pıhtılaşmasında görev alma

Özelliklerinden hangileri ortaktır?

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. I ve II
D. I ve III
E. II ve III

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: B

Soru 9. 5996

Aşağıdaki hastalıklardan hangisi yağda çözünen vitaminlerden herhangi birinin eksikliğinden kaynaklanmaz?

A. Raşitizm
B. Osteomalazi
C. Kısırlık
D. Gece Körlüğü
E. Pellegra

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: E

Soru 10. 6570

Aşağıdakilerden hangisi D ve K vitaminlerinin ortak özelliklerindendir?

A. Antioksidan özellik gösterme
B. Kanın pıhtılaşmasında görev alma
C. U.V. ışınlarının etkisiyle aktif hale gelme
D. Karaciğerde ve yağ dokuda depolanma
E. Bağırsaktadi bakterilerce üretilme

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: D

BiyolojiHikayesi

Öğrencilerimizin TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) gibi sınavlara hazırlanırken kullanabilecekleri bilgileri sunuyoruz. Biyoloji konularında güçlü bir temel oluşturmak ve sınav başarınızı artırmak için doğru adrestesiniz!

Bilgilerimiz

Adres

Hasanefendi - Ramazan Paşa Mah.1921 Sok.No:24/A Efeler-Aydın

Email

destek@biyolojihikayesi.com

Telefon

+90.555.608 59 45

Bülten

© Biyoloji Hikayesi. All Rights Reserved. Designed by Biyoloji Hikayesi
Distributed By: Rolpa Bilişim Pazarlama Yönetim Sistemleri