Biyoloji Hikayesi Duyuruları  |  Sitemizdeki Konular Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatına ve Öğrenme Çıktılarına Uygun Olarak Hazırlanmıştır.  |  Ders Kitabında Bulunan Ölçme ve Değerlendirmeler ile Yönergelerin Çözümlerine Konuların İçerisinden Ulaşabilirsiniz.  |  Soru Bankası Sayfamızdan Konular Bazında Oluşturacağınız Çoktan Seçmeli Testlerle Kendinizi Sınavlara Hazırlayabileceksiniz.  |  Maarif Modeli Temaları İçerisinde Bulunan Karekod Belgelerinin Çözümlenmiş Örneklerine Dokümanlar Sayfasından Ulaşabilirsiniz.  |  Geçmiş Yıllarda Çıkmış Sorulara Konu İçerisinden ve Sorular Menüsünden Ulaşabilirsiniz.  |  Biyoloji Hikayesi Duyuruları  |  Sitemizdeki Konular Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatına ve Öğrenme Çıktılarına Uygun Olarak Hazırlanmıştır.  |  Ders Kitabında Bulunan Ölçme ve Değerlendirmeler ile Yönergelerin Çözümlerine Konuların İçerisinden Ulaşabilirsiniz.  |  Soru Bankası Sayfamızdan Konular Bazında Oluşturacağınız Çoktan Seçmeli Testlerle Kendinizi Sınavlara Hazırlayabileceksiniz.  |  Maarif Modeli Temaları İçerisinde Bulunan Karekod Belgelerinin Çözümlenmiş Örneklerine Dokümanlar Sayfasından Ulaşabilirsiniz.  |  Geçmiş Yıllarda Çıkmış Sorulara Konu İçerisinden ve Sorular Menüsünden Ulaşabilirsiniz.  | 
11.Sınıf Sinir Sisteminin Yapı, Görev ve İşleyişi Konusuna Ait Çalışma Soruları
11.Sınıf Sinir Sisteminin Yapı, Görev ve İşleyişi Konusuna Ait Çalışma Soruları
Soru 1. 6042

Derinin epidermis tabakası ile ilgili;

I. Melanin pigmenti sentezler.

II. Kan damarı ve sinir bulunmaz.

III. Duyu reseptörlerini bulundurur.

İfadelerinden hangileri doğrudur?

A. Yalnız I
B. I ve II
C. I ve III
D. II ve III
E. I, II ve III

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: B

Soru 2. 6482

Kulakta östaki borusu;

I. Kulak zarına uygulanan iç ve dış basıncı dengeleme

II. Kulak zarından gelen ses titreşimlerini artırma

III. Mekanoreseptörler ile uyarıyı alma

Görevlerinden hangilerini yapar?

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. I ve II
D. II ve III
E. I, II ve III

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: A

Soru 3. 5882

Koku ve tat alma duyularında;

I. Kimyasal maddeler ile uyarılma

II. Talamusta düzenlenme

III. Uç beyinde değerlendirilme

Özelliklerinden hangileri ortaktır?

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. I ve II
D. I ve III
E. I, II ve III

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: D

Soru 4. 5731

Gözü oluşturan yapılar ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A. Kornea; göze gelen ışığın ilk olarak kırılmasını sağlar.
B. Göz merceği; cismin uzakta ya da yakında olmasına bağlı olarak göz uyumunu sağlar.
C. İris; damar tabakada yer alan gözün renkli kısmıdır.
D. Sarı benek; koni reseptörlerinin yoğun olarak bulunduğu ağ tabakada görüntünün net ve ters oluştuğu bölgedir.
E. Göz bebeği; görme sinirlerinin çıktığı retina bölgesidir.

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: E

Soru 5. 6000

Akson boyunca ve sinapslarda impuls iletiminde;

I. ATP harcanması

II. Nörotransmitter maddelerin salgılanması

III. Elektriksel yük değişiminin gerçekleşmesi

IV. İmpulsun niteliği ve şiddetinin değişmemesi

Özelliklerinden hangileri ortaktır?

A. Yalnız I
B. I ve IV
C. II ve III
D. III ve IV
E. I, II ve IV

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: B

Soru 6. 6396

Somatik sinirler aşağıdaki organlardan hangisinin çalışmasını sağlayan kasları uyarır?

A. Kalp
B. Böbrek
C. Mide
D. Bacak
E. Toplardamar

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: D

Soru 7. 6086

Bir refleks yayında aşağıdaki yapılardan hangisi en son görev alır?

A. Reseptör
B. Efektör
C. Duyu nöron
D. Ara nöron
E. Motor nöron

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: B

Soru 8. 6438

İnsanda;

I. Göz bebeklerinin az ışıkta büyümesi

II. Limon görünce ağzın sulanması

III. Bisiklet sürme

Davranışlarından hangileri orta beyin tarafından denetlenir?

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. I ve II
D. II ve III
E. I, II ve III

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: A

Soru 9. 6462

Bir insanda uç beynin zarar görmesi;

I. Öğrenme

II. Refleks

III. Soluk alıp verme

Faaliyetlerinden hangilerini etkiler?

A. Yalnız I
B. Yalnız III
C. I ve II
D. I ve III
E. II ve III

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: A

Soru 10. 6383

Sinapslarda impuls iletimi ile ilgili;

I. Seçici direnç gerçekleşerek impulsla ilgisi olmayan nöronlar uyarılmaz

II. İmpuls iletimi elektrokimyasal yolla gerçekleşir.

III. İmpuls iletimi nörotransmitter maddeler ile sağlanır.

İfadelerinden hangileri doğrudur?

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. I ve II
D. I ve III
E. II ve III

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: D

BiyolojiHikayesi

Öğrencilerimizin TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) gibi sınavlara hazırlanırken kullanabilecekleri bilgileri sunuyoruz. Biyoloji konularında güçlü bir temel oluşturmak ve sınav başarınızı artırmak için doğru adrestesiniz!

Bilgilerimiz

Adres

Hasanefendi - Ramazan Paşa Mah.1921 Sok.No:24/A Efeler-Aydın

Email

destek@biyolojihikayesi.com

Telefon

+90.555.608 59 45

Bülten

© Biyoloji Hikayesi. All Rights Reserved. Designed by Biyoloji Hikayesi
Distributed By: Rolpa Bilişim Pazarlama Yönetim Sistemleri