Biyoloji Hikayesi Duyuruları  |  Sitemizdeki Konular Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatına ve Öğrenme Çıktılarına Uygun Olarak Hazırlanmıştır.  |  Ders Kitabında Bulunan Ölçme ve Değerlendirmeler ile Yönergelerin Çözümlerine Konuların İçerisinden Ulaşabilirsiniz.  |  Soru Bankası Sayfamızdan Konular Bazında Oluşturacağınız Çoktan Seçmeli Testlerle Kendinizi Sınavlara Hazırlayabileceksiniz.  |  Maarif Modeli Temaları İçerisinde Bulunan Karekod Belgelerinin Çözümlenmiş Örneklerine Dokümanlar Sayfasından Ulaşabilirsiniz.  |  Geçmiş Yıllarda Çıkmış Sorulara Konu İçerisinden ve Sorular Menüsünden Ulaşabilirsiniz.  |  Biyoloji Hikayesi Duyuruları  |  Sitemizdeki Konular Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatına ve Öğrenme Çıktılarına Uygun Olarak Hazırlanmıştır.  |  Ders Kitabında Bulunan Ölçme ve Değerlendirmeler ile Yönergelerin Çözümlerine Konuların İçerisinden Ulaşabilirsiniz.  |  Soru Bankası Sayfamızdan Konular Bazında Oluşturacağınız Çoktan Seçmeli Testlerle Kendinizi Sınavlara Hazırlayabileceksiniz.  |  Maarif Modeli Temaları İçerisinde Bulunan Karekod Belgelerinin Çözümlenmiş Örneklerine Dokümanlar Sayfasından Ulaşabilirsiniz.  |  Geçmiş Yıllarda Çıkmış Sorulara Konu İçerisinden ve Sorular Menüsünden Ulaşabilirsiniz.  | 
11.Sınıf İskelet Sistemi Konusuna Ait Çalışma Soruları
11.Sınıf İskelet Sistemi Konusuna Ait Çalışma Soruları
Soru 1. 5771

Kalsitonin salgısı artan bir insanda,

I. Kandaki Ca yoğunluğu azalır.

II. Kemiklerinin kırılganlığı artar.

III. Böbreklerden Ca emilimi artar.

Verilenlerden hangileri gerçekleşir.

A. Yalnız I
B. Yalnız II
C. Yalnız III
D. I ve II
E. I, II ve III

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: D

Soru 2. 5840

Aşağıda belirtilen eklemlerin hangisinde eklem sıvısı bulunmaz?

A. Omuz kemeri eklemi
B. Diz eklemi
C. Dirsek Eklemi
D. Kafatası eklemleri
E. Kalça kemeri eklemi

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: D

Soru 3. 5653

Aşağıdaki kemiklerden hangisi kısa kemiklere örnek verilebişir?

A. Dirsek kemiği
B. Pazu kemiği
C. Kürek kemiği
D. Parmak kemiği
E. Bilek kemiği

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: E

Soru 4. 5644

Aşağıdakilerden hangisi iskelet sisteminin görevlerinden biri olamaz?

A. Fazla mineralleri depolama
B. Vücuda şekil verme ve vücudu koruma
C. Yağda eriyen vitaminleri depo etme
D. İç organlara ve kaslara bağlanma yüzeyi oluşturma
E. Kan üretme

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: C

Soru 5. 6017

Hiyalin, elastik ve fibröz kıkırdak çeşitlerinde,

I. Kılcal damar bulundurmama

II. Bağ dokudan beslenme

III. Hücreleri arasında protein yapılı lif bulundurma

Özelliklerinden hangileri ortaktır?

A. Yalnız I
B. I ve II
C. I ve III
D. II ve III
E. I, II ve III

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: E

Bütün kıkırdak çeşitlerinde kılcal damar olmadığından madde alışverişi bağ doku aracılığı ile gerçekleşir. Hepsinde protein yapğılı lif bulunur.

Soru 6. 5969

Omuz kemerindeki kemikler,

I. Dirsek

II. Pazu

III. Ön kol

Kemiklerinden hangileriyle eklemlerle bağlantı sağlayabilirler?

A. Yalnız II
B. Yalnız III
C. I ve II
D. II ve III
E. I, II ve III

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: A

Sadece pazu kemiği ile bağlantılıdır.

Soru 7. 5770

Kalça kemeri iskeletinde,

I. Leğen Kemiği

II. Bel Omurları

III. Sağrı Omurları

IV. Çatı Kemiği

Yapılarından hangileri bulunmaz?

A. Yalnız II
B. Yalnız III
C. I ve II
D. II ve IV
E. II ve III

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: A

Kalça kemeri iskeletinde kalça kemiği, sağrı omurları, oturga kemiği, çatı kemiği bulunurken bel omurları bulunmaz.

Soru 8. 6115

Eksen iskelet,

I. Baş

II. Gövde

III. Üye

İskeletlerinden hangilerini kapsar?

A. Yalnız I
B. I ve II
C. I ve III
D. II ve III
E. I, II ve III

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: B

Soru 9. 6426

Aşağıdaki kemiklerden hangisi gövde iskeletine ait olup üye iskeletinde incelenmez?

A. El Bilek Kemiği
B. Ayak Tarak Kemiği
C. Göğüs Kemiği
D. Kaval Kemiği
E. Dirsek Kemiği

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: C

A, B, D ve E şıkları kemikler üyeler iskeletine aittir. Göğüs kemiği, kaburga kemiği ve omurga gövde iskeletinde incelenir.

Soru 10. 6498

Uzun, kısa, yassı ve düzensiz şekilli kemiklerde,

I. Sarı Kemik İliği

II. Kırmızı Kemik İliği

III. Havers Kanalı

IV. Volkmann Kanalı

V. Periost

yapılarından hangileri ortak bulunur?

A. Yalnız I
B. II ve III
C. I, II ve III
D. II, III ve IV
E. II, III, IV ve V

Cevap İçin Tıklayınız...

Cevap: E

Sarı kemik iliği ve ilik kanalı, sadece uzun kemiklerde bulunur. Diğer yapılar bütün kemik çeşitlerinde ortak bulunan yapılardır. Bütün kemiklerde sıkı kemik doku ve süngerimsi kemik doku bulunduğu için II, III, IV ve V nolu yapılar her kemikte bulunur.

BiyolojiHikayesi

Öğrencilerimizin TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) gibi sınavlara hazırlanırken kullanabilecekleri bilgileri sunuyoruz. Biyoloji konularında güçlü bir temel oluşturmak ve sınav başarınızı artırmak için doğru adrestesiniz!

Bilgilerimiz

Adres

Hasanefendi - Ramazan Paşa Mah.1921 Sok.No:24/A Efeler-Aydın

Email

destek@biyolojihikayesi.com

Telefon

+90.555.608 59 45

Bülten

© Biyoloji Hikayesi. All Rights Reserved. Designed by Biyoloji Hikayesi
Distributed By: Rolpa Bilişim Pazarlama Yönetim Sistemleri