deoksiribo nükleikasit ne demektir? Yazınız
Cevap İçin Tıklayınız...
Çift zincirli ve sarmal yapıda olan, kalıtımda görev alan nükleik asit çeşidine DNA (deoksiribonükleikasit) adı verilir.
Nükleik asitlerin tanımını yazınız.
Cevap İçin Tıklayınız...
Canlılarda gerçekleşen tüm metabolik olayları denetleyen, genetik özelliklerin kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan ve canlıları birbirinden farklı kılan organik moleküllere nükleik asitler denir.
Tüm canlılarda bulunan Nükleik Asitler hangileridir? Yazarak görevlerini belirtiniz.
Cevap İçin Tıklayınız...
Tüm canlılarda bulunan Nükleik Asitler;
James Watson (Ceyms Vatsın) ve Francis Crick (Frensis Krik) DNA modelini yazarak açıklayınız.
Cevap İçin Tıklayınız...
Azotlu bazların sarmalın iç kısmında, şeker ve fosfat gruplarının ise sarmalın dış kısmında bulunduğu DNA çift sarmal modelini tasarlamışlardır.
DNA’nın çift sarmal modelini ortaya koyarak 1962 yılında Nobel Ödülü alan bilim insanlarını yazınız.
Cevap İçin Tıklayınız...
James Watson (Ceyms Vatsın) ve Francis Crick (Frensis Krik)
Azotlu bazların sarmalın iç kısmında, şeker ve fosfat gruplarının ise sarmalın dış kısmında bulunduğu DNA çift sarmal modelini tasarlayarak bu DNA modelini hangi bilim dergisinde bir makalede yayımlamışlardır? Yazınız.
Cevap İçin Tıklayınız...
Azotlu bazların sarmalın iç kısmında, şeker ve fosfat gruplarının ise sarmalın dış kısmında bulunduğu DNA çift sarmal modelini tasarlayarak bu DNA modelini Nature (Neyçır) Dergisinde bir makalede yayımladılar.
DNA’nın çift sarmal modeli hangi yıl ortaya çıkarılmıştır?
Cevap İçin Tıklayınız...
1953 yılında yayımladıkları makalede James Watson (Ceyms Vatsın) ve Francis Crick (Frensis Krik) daha önce yapılan çalışmalardaki bulgulardan ve çekilen fotoğraflardan yararlanarak DNA’nın çift sarmal modelini ortaya koydular.
1953 yılında yayımladıkları makalede daha önce yapılan çalışmalardaki bulgulardan ve çekilen fotoğraflardan yararlanarak DNA’nın çift sarmal modelini ortaya koyan bilim insanları kimlerdir? Yazınız.
Cevap İçin Tıklayınız...
1950’li yıllarda DNA’nın zincirlerini X- ışınlarına maruz bırakarak molekülün saçtığı ışınları belirlemiş ve X- ışını kırınımı fotoğrafını çeken bilim insanı kimdir? Yazınız.
Cevap İçin Tıklayınız...
1950’li yıllarda Rosalind Franklin, DNA’nın zincirlerini X- ışınlarına maruz bırakarak molekülün saçtığı ışınları belirlemiş ve X- ışını kırınımı fotoğrafını çekmiştir.
DNA’nın kalıtsal bilgileri taşıyan molekül olduğu anlaşıldıktan sonra kimyasal yapısını ve görevini anlamak için çeşitli araştırmalar yapılmıştır. Farklı organizmalardan izole ettiği saf DNA’larının baz dizilimlerini incelediğinde türden türe baz dizilimlerinin değiştiğini keşfeden bilim insanı kimdir? Yazınız.
Cevap İçin Tıklayınız...
1949 yılında Erwin Chargaff (ÖrvinŞargaf), farklı organizmalardan izole ettiği saf DNA’larının baz dizilimlerini incelediğinde türden türe baz dizilimlerinin değiştiğini keşfetmiştir.
Öğrencilerimizin TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) gibi sınavlara hazırlanırken kullanabilecekleri bilgileri sunuyoruz. Biyoloji konularında güçlü bir temel oluşturmak ve sınav başarınızı artırmak için doğru adrestesiniz!
Efeler-Aydın
info@biyolojihikayesi.com
................
©
Biyoloji Hikayesi.
All Rights Reserved. Designed by
Biyoloji Hikayesi
Distributed By:
Hamza EROL